
Bu yazımızda sizlere, baharat nasıl saklanır, baharatlar nasıl saklanmalı şeklindeki soruların yanıtlarından söz etmeye çalışarak, baharatları saklama koşulları hakkında bilgi sahibi olmanızı sağlamaya çalışacağız. Genellikle çok alınan; ama her seferinde bir çay kaşığından fazla kullanılmayan baharatları saklama koşulları bu nedenle önemlidir. Aksi halde tad, ve kokularında değişim olabileceği gibi, bozulma; ve böceklenme gibi istenmeyen durumlarla da karşılaşılabilir.
Baharatlar Nasıl Saklanmalı?
Baharat Nasıl Saklanır?
• Baharatları saklama koşullarına ne kadar dikkat de etseniz, pek çoğunun ömrü ortalama üç aydır. Ama eğer tane şeklinde alır; ve evde, kendi imkanlarınızla, bir takım aparatlar sayesinde, kullanacağınız kadarını öğütürseniz, hem daha dayanıklı olurlar; hem de taze şekli ile kullanma avantajından faydalanmış olursunuz.
• Baharatlarınızı saklayacağınız baharatlıklarınızın çelik gibi ışığı geçirmeyen bir malzemeden yapılmış olmasına dikkat etmelisiniz, cam gibi ışığı geçiren kaplarda baharatlar daha kolay bozulmaktadırlar. Bununla birlikte, baharatların içerisinde bulunduğu baharatlıkların ağzını sıkıca kapatmalısınız, nem, ve hava ile de temas etmemeleri gerektiğini unutmamalısınız. Isı da baharatların düşmanıdır. Bu nedenle, fırın, ocak… gibi ısı yayan cihazların yakınında konumlandırmamaya özen göstermelisiniz.
• Eğer fazla baharat alıp, uzun süre saklamayı düşünüyorsanız, biraz önce belirttiğimiz gibi tane şeklinde almalı, ve buzdolabında saklamalısınız. Baharatları, tane şeklinde iseler buzdolabında üç yıla kadar saklayabilirsiniz. Öğütülmüş şekilde alırsanız, bu süre altı aya kadar düşecektir.
• Baharatlıkların üzerine, o baharatı satın aldığınız tarihi yazarak etiketleyin. Bununla birlikte, renk; ve kokusunu kaybetmiş baharatlarınızı mutlaka atmanız gerektiğini de unutmayın.
Bir yanıt bırakın